logo Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Maestro van Dalfsen Oranjeconcert

22 april 2022

Dit jaar hebben wij een mooie samenwerking met de Oranjevereniging Dalfsen in het kader van ons 120(+2)-jarig bestaan van de vereniging. Wij houden Maestro van Dalfsen 2022. Een evement in de oranjetent op het evenemententerrein, met op het podium De fanfare van Excelsior, zes hele beroemde BD’ers (Bekende Dalfsenaren) en drie vakjuryleden. De BD’ers doen een poging om het orkest van Excelsior te dirigeren en dat zorgt natuurlijk voor hilariteit. Wie gaat naar huis met de felbegeerde titel Maestro van Dalfsen 2022 en de gouden baton?

Maestro Dalfsen

Wie wordt Maestro Dalfsen van 2022?

Is het de voorzitter of erevoorzitter die het orkest het beste aanstuurt? Of worden deze uitgezwaaid door de dame die liever tussen de kinderen en koeien staat. De bareigenaar kruist zijn baton met die van de winkeleigenaresse en dan hebben we ook nog een muzikale mysterie guest. Dit wordt een leuke en spannende avond waarbij veel gelachen mag worden, maar waar de strijd bloedserieus is.

Alle kandidaten hebben een muziekstuk gekozen om te dirigeren en konden vooraf repeteren met het orkest. En dat valt vaak niet mee! De echte dirigent van de fanfare Frank Ritsema helpt ze er echter doorheen. Dit alles om tijdens de avond in de feesttent goed voor de dag te komen. Op vrijdagavond 22 april worden de dirigenten in spé namelijk beoordeeld door een driekoppige vakjury. Zij bepalen uiteindelijk wie Maestro van Dalfsen 2022 wordt.

Kaartverkoop

Kaarten voor Maestro 2022 kosten € 5,- per persoon en zijn in de voorverkoop bij Nikki’s en Jumbo Kamphuis.
De zaal gaat open om 19.00 uur en daar kunnen de laatste kaarten worden gekocht. Wacht niet te lang, want vol = vol.

Twirlshow

12 juli 2022

Dat de twirlgroepen gegroeid zijn, kun je wel zeggen. Zowel in aantallen als in shows weten de leidsters hun meiden op te dwepen naar grote hoogte. Dat gaan ze tonen in een wervelende show tijdens de Twirlshow.

We maken er een gezellig feestje van.

Twirlshow

Dweil'n an de Vechte

Juli 2022

De Vechtboerties bezoeken al jaren diverse kapellenfestivals, voor het 120 jarig bestaan organiseren ze nu zelf een festival. Op diverse plaatsen in het dorp is het gezellig vertoeven en overal is het feest. De kappelen trekken langs de verschillende restaurants en het publiek kan genieten van allerlei klanken.

Dweil'n an de Vechte

Jubileumconcert

8 oktober 2022

Als klap op de vuurpijl wordt het 120 jarig bestaan afgesloten met een grandioos jubileumconcert in de Trefkoele+. De Fanfare, Slagwerkgroep, Twirlgroep A en Twirlgroep B en de Muziekband maken er een groot feest van.

Meer informatie volgt uiteraard nog, maar schrijf alvast zaterdag 8 oktober a.s. in de agenda om vrij te houden.

Jubileumconcert