Twirlen

Twirlgroepen Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Wat is twirlen?

Twirlen is een combinatie van dans, batonvaardigheid en groepsgevoel. Samen leer je met je baton draaien en technieken, die naar mate je beter wordt, ook moeilijker worden. Daarnaast dans je altijd op muziek en leer je een choreografie.

De namen majorette en minirette worden in de volksmond nog wel gebruikt, maar wij noemen onszelf twirlgroep.

De twirlgroepen zijn opgedeeld in A, B en C. Waarbij A het hoogste is waarin je terecht kunt komen. Momenteel kun je instromen in groep C. Dit is een groep met meisjes variërend in de leeftijden van 5 t/m 12 jaar. Je mag gratis 2 proeflessen volgen.

De lessen staan onder leiding van ervaren docenten die zelf hebben getwirld en al jaren aan verschillende leeftijden lesgeven.

Onze Twirlgroepen

Twirlgroep C

Twirlgroep C

Twirlgroep C is onze startgroep. Twirlgroep C is de groep waarbij kinderen vanaf 4 jaar kunnen instromen om de basisbeginselen van twirlen met de baton te leren. Deze groep meiden werkt samen aan een gave show om te laten zijn tijdens optredens op straat en twirlwedstrijden.

Twirlgroep C repeteert op dinsdagavond van 16.45 tot 17.30 uur onder leiding van Anita Boesenkool in De Vier Gezichten.

Twirlgroep B

Twirlgroep B

Twirlgroep B is de groep waarbij kinderen tussen de 8 -12 jaar verder gaan in het twirlen. Je krijgt nog meer batonvaardigheden en de shows op muziek worden wat moeilijker. Hiermee ga je dan ook op wedstrijden. Er worden ook straatshows aangeleerd die de groep onder andere bij de intocht van Sinterklaas en de optocht op Koningsdag laat zien.

Twirlgroep B repeteert op dinsdagavond van 17.30 tot 18.30 uur onder leiding van Romanie Holsappel en Julia Pannen in De Vier Gezichten.

Twirlgroep A junior

Twirlgroep A Junior

Wanneer de meiden meer batonvaardigheden hebben aangeleerd, stromen zij door naar een hogere groep: twirlgroep A junior. Deze bestaat uit de leeftijdscategorie 10 -14 jaar. Er worden ook straatshows aangeleerd die de groep onder andere bij de intocht van Sinterklaas en de optocht op Koningsdag laat zien.

Twirlgroep A Junior traint op dinsdagavond van 18.15 tot 19.15 uur onder leiding van Romanie Holsappel en Julia Pannen in De Vier Gezichten.

Twirlgroep A senior

Twirlgroep A Senior

Twirlgroep A Senior is de groep met meiden vanaf ongeveer 12 jaar wie het hoogste niveau hebben behaald. Zij hebt meerdere wedstrijden in het jaar en treedt daarnaast ook op bij straatoptredens.

Twirlgroep A Senior traint op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur onder leiding van Anita Boesenkool in De Trefkoele+.

Proeflessen

Je begint eerst met 2 proeflessen, die zijn gratis. Je krijgt van ons een baton te leen. De lessen worden in De Vier Gezichten gegeven. Als je je hebt opgegeven, wordt je benaderd door de contactpersoon Twirlgroepen, die spreekt met jou het verloop van het proces door.

Na de 2 proeflessen besluit je of je lid wordt van onze vereniging. Wij hopen natuurlijk van wel.

Je kunt je aanmelden voor proeflessen via twirlgroepen@excelsiordalfsen.nl of vul het aanmeldingsformulier proeflessen in.

Lid worden

Het basistarief van lidmaatschap aan onze vereniging is € 14,00 per maand + de contributie voor de afdeling waarvan je lid wordt (zie hiervoor het aanmeldingsformulier). Het lidmaatschap is per kwartaal opzegbaar. Als je lid wilt worden kun je hiervoor het aanmeldingsformulier invullen.

Meer over het lidmaatschap lees je in ons Huishoudelijk reglement.

Contactpersoon

Esmee Schiphorst

Esmée Schiphorst

twirlgroepen@excelsiordalfsen.nl

Contactpersoon

Maaike Meulenbelt

Maaike Meulenbelt

twirlgroepen@excelsiordalfsen.nl

Optredens

Bij straatoptredens van de vereniging is twirlgroep A meestal van de partij en twirlgroep B indien dit kan. Bij de lentefair en uitvoering in Dalfsen doen ze per groep hun eigen show. Hiermee gaan ze ook naar wedstrijden, zoals de Vechtdalcup. Alle groepen mochten sinds 2019 meedoen aan het NK in Almere.