Nieuws

Gezamenlijk concert Fanfare/Beverwijk

Zaterdag 18 mei Gezamenlijk Concert Dalfsen/Beverwijk

Aanstaande zaterdag (18 mei 2019) geeft de fanfare van Muziekvereniging Excelsior Dalfsen een concert in samenwerking met Het Orkest van de Beverwijkse Harmonie Kapel. Vorig jaar is Excelsior voor het concert afgereisd naar Beverwijk en dit jaar ontvangt Excelsior Het Orkest uit Beverwijk in Dalfsen.

Op het programma staan popnummers afgewisseld met een koraal, concertwerk en filmmuziek zoals medleys van Kensington, Tina Turner, The Eagles, The Power of the Megatsunami en Pearl Harbor.

Het fanfareorkest van Excelsior wordt gedirigeerd door Dalfsenaar Frank Ritsema en Het Orkest van de Beverwijkse Harmonie Kapel staat onder leiding van Louis de Blieck.

Iedereen is welkom! Het concert begint om 15.00 uur in de Katholieke Kerk in Dalfsen en de toegang is gratis.

Happy Together

Mis het niet: Uniek concert in Dalfsen| 6 april | 20.00 uur in de Trefkoele+

Het popkoor Just for Fun, de slagwerkgroep van muziekvereniging Excelsior Dalfsen en het salonorkest Spoom maken er, samen met presentator Henk Mouwe, een feestje van. Op 1 groot podium in de grote zaal van de Trefkoele +, spelen of zingen ze, alleen of samen. Speciaal voor de drie ensembles samen arrangeerde Peter van der Gaag drie bekende nummers. Kaartjes zijn in de voorverkoop te koop voor € 10,00, bij de Readshop Dalfsen of bij een van de leden. Aan de zaal kosten de kaartjes € 12,50. Tot 6 April!!!

Open repetities

Open repetitie Fanfare en Slagwerkgroep

Excelsior zoekt jou! Met ervaring, zonder ervaring, iedereen is welkom, want wij verzorgen ook muzieklessen! Er zijn zo veel verschillende instrumenten bij Excelsior: marimba, trompet, bariton, bugel, saxofoon, pauken, basedrum, cornet, hoorn, snaredrum, bas, xylofoon, trombone, conga, euphonium

Ben je muzikant of heb je altijd al een instrument willen leren bespelen? Kom dan naar een van onze open repetities.

Fanfare maandag 11 maart a.s. De Vier Gezichten van 19.30 - 21.30 uur

Slagwerkgroep donderdag 14 maart a.s. De Vier Gezichten van 19.30 - 21.30 uur

Kijkles Twirlgroep

Kijkles twirlgroep

Ben je tussen de 5 en 12 jaar en vind je dansen erg leuk. Wil je graag twirlen leren en samen dansjes instuderen op hippe muziek? Dan is twirlen misschien wel iets voor jou. Kom gezellig met je ouders/verzorgers dinsdag 15 januari naar onze kijkles in De Vier Gezichten, Emmastraat 10. Je bent van harte welkom! Trek sportieve kleren aan, misschien kun je dan ook meedoen. We zien je graag!

Eindejaarsoliebollen!

Wij bakken onze overheerlijke muzikale oliebollen en appelbeignets met Oud & Nieuw

1 zak met 10 oliebollen met of zonder krenten € 6,=

1 bakje met 4 appelbeignets € 5,=

Op 31 december kunt u uw bestelling ophalen tussen 13.00 tot 15.00 uur in:

De Vier Gezichten

Emmastraat 10 (parkeerplaats Jumbo Kamphuis)

Twirlgroep A geplaatst voor het NK

A Team twirlgroep

A Team Excelsior Dalfsen is geplaatst voor het NK majorette / baton twirling. De meiden van het A team Excelsior Dalfsen hebben zich op zaterdag 20 oktober geplaatst voor het NK majorette / baton twirling. Tijdens het Overijssels Kampioenschap te Losser, streden de dames voor het te behalen aantal punten dat nodig was om zich te kunnen plaatsen. De concurrenten waren erg goed.

Tijdens de show op ‘What about us’ van Pink, waren de meiden in topvorm! Dankzij trainster Marijke Brederode hebben de dames deze prestatie neer weten te zetten. Het publiek kwam vanuit Dalfsen en omstreken aanmoedigen, dit zorgde voor nog meer positieve adrenaline!

Bij de prijsuitreiking deden alle deelneemsters de gemeenschappelijke dans. Hierbij mocht het publiek ook de zaal opkomen om mee te doen. Daarna was het afwachten op de uitslag. Deze was zenuwslopend, want Excelsior Dalfsen heeft zich nog nooit geplaatst voor het NK.

Op het moment dat de uitslag bekend werd gemaakt en ze meer dan de benodigde punten hadden behaald, was het duidelijk: WIJ GAAN NAAR HET NK!! De trots, blijheid en emoties kwamen los.

Het feestje werd in de sporthal kort gevierd, de glimlach kwam niet meer van de gezichten af. Kortom, een top dag!!

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019 vindt het NK plaats in het topsportcentrum van Almere. Publiek is heel erg welkom!!

Night of the Plons tijdens koude nacht

Night of the Plons 2018

Eshuis Night of the Plons 2018 was een geweldig succes, ondanks de kou bleven de nodige mensen tot laat in de avond. Hulde aan het publiek!

Het Fanfareorkest van Muziekvereniging Excelsior Dalfsen stond deze avond voor de laatste keer onder leiding van dirigent Jan Jager. De Fanfare opende de avond met een stukje uit Moment for Morricone, waarna op de klanken van ACDC Night of the Plons werd ingezet. Nummers van BLØF, Avici, Eric Clapton werden vol enthousiasme gebracht.

De Band met o.a. Richard Hesselink en Albert Rumengan van Music Road Pilots, samen met Werner van Eerbeek, Rianne Niens, Daphne Wittenberg, Jan Wesseling speelden verschillende nummers zoals Like the Way i Do, Dance the Night Away en Rocky Mountain way.

Gastmuzikant Jack Kroes speelde op basgitaar samen met Fanfare, band en zanger en zangeressen stukken als You got the Love, Something happend on the way to heaven van Phil Collins.

Zanggroep Out of the Blue uit Nieuwleusen werd op het allerlaatst gevonden om met ons mee te doen. Mala bracht met een prachtige uithaal The Circle of Live tot leven, ook het intieme If I Needed you en May it be bezorgde mensen kippenvel.

Talent Mirjam van Gelder nu 12 jaar geworden (gefeliciteerd Mirjam!) zong All of Me. Zij deed mee aan de audities van Night of the Talents en wij waren toen al diep onder de indruk en tijdens Night of the Plons deed ze het geweldig!

Nog een talent Bram Uitslag uit Dalfsen zong met zijn diepe donkere stem In The Blood. Ook dit klonk werkelijk fantastisch. Wat een talenten hebben wij in Dalfsen.

De hele avond werd op warme en gezellige wijze aan elkaar gepraat door Annet Rumengan. Voor haar was het hoogtepunt het optreden waar zij samen met haar zoon Tristan en man Albert het prachtige Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij zong.

Dankzij vele ondernemers uit Dalfsen konden wij de badeendjes in het water laten. De eer om de winnende eendjes uit het water te vissen kreeg Jan Jager. Mw. Hulleman ging er met de hoofdprijs van Jumbo Kamphuis vandoor. Zij nam de cheque direct in ontvangst.

Tijdens een aantal nummers waren de meiden van Twirlgroep A met lichtbatons op de loopbrug en bij het laatste nummer Dondert en Bliksemt van Guus Meeuwis kwamen Koen Ottens, Sjors Melenhorst en Kenrick Tempelman van de Slagwerkgroep ons op snaredrum versterken.

Olaf Bergman speelde een solo op bastrombone met Minnie the Moocher, hij nam als voorzitter op gepaste wijze afscheid van Jan Jager.

Wij danken onze hoofdsponsor Eshuis BV en verder iedereen die welke manier dan ook heeft bijgedragen aan Night of the Plons 2018. Wij hebben een geweldige avond gehad, wij hopen jullie ook!

Met dank aan fotograaf R.J. van der Hoeven voor de mooie foto's. https://photos.app.goo.gl/u3cyhPamTisVs1zHA

Slagwerkgroep geeft Zomerconcert op 14 juli a.s.

Zomerconcert Slagwerkgroep

Op zaterdag 14 juli geeft de Slagwerkgroep Excelsior Dalfsen een heerlijk zomersconcert op het Kerkplein in Dalfsen. Met variërende zomerse nummers zullen zij u verrassen. Let ook goed op, regelmatig wisselen de muzikanten van instrument. Afwisselend dus en vrolijk. Kom kijken en luisteren tussen 13.30 en 15.30 uur.

Wij hopen op mooi weer. Bij slecht weer kan het concert helaas niet doorgaan i.v.m. de gevoeligheid van de muziekinstrumenten.

WAK Week 7 t/m 11 mei

Helaas gaan de concerten van de Muziekband en Fanfare niet door. We hebben echter nog meer in petto:

8 mei: Workshop Twirlgroep

Kinderen tussen de 5 en 8 jaar zijn van harte welkom om mee te dansen met de Twirlgroep. Je leert hoe je een baton draait, je leert pasjes en misschien vind je het wel zo leuk dat je er mee verder wilt! Kom om 18:00 uur naar De Vier Gezichten, Emmastraat 10 en doe mee!

9 mei: Kunstgreep

Wil je een slagwerkinstrument proberen of saxofoon? Bij de Kunstgreep in de Trefkoele+ geven wij workshops vanaf 13.30 uur. Kom ook, geef je op via www.dalfsen.nl/kunstgreep

10 mei: Audities Night of the Talents

Heb jij talent en wil je dat delen op 28 september op een groot podium in de Vecht? Lees hier alles over op www.nightoftheplons.nl

11 mei: Workshop Melodisch Slagwerk

Ben je muzikaal en wil wel eens weten of jij op een melodisch slagwerkinstrument weg kan? Kom dan naar de workshop melodisch slagwerk in de Stoomfabriek in Dalfsen. We beginnen om 18:00 uur. Je hoeft je niet op te geven. De workshop is gratis!

11 mei: Concert Slagwerkgroep

De Slagwerkgroep heeft een superleuk en gevarieerd repertoire met moderne muziek met o.a.s een gitaristen erbij. Laat je verrassen tijdens een geweldig concert in de Stoomfabriek in Dalfsen. Het begint om 19.00 uur.

21 april: Excelsior Unlimited!

Excelsior Unlimited

Een concert van muziekvereniging Excelsior Dalfsen saai? Nee echt niet! Dat bewezen de leden in een spetterende optreden: Excelsior Unlimited! Dit jaar met een verrassend andere opzet. Tijdens deze avond werd er bekende muziek zoals Music of the Beatles, Sky full of stars, nummers van Michael Bublé, Sofia, etc. gespeeld. Genoten werd er naast de muziek van een hapje en een drankje. Natuurlijk mochten tijdens de show de Twirlgroepen ook niet ontbreken. Deze avond werd extra uniek door medewerking van de turngroep van ASC en Turner Romme Kamps. Zij lieten zien dat muziek en turnen een schitterende combinatie is.

Direct na het optreden volgde de huldiging van twee jubilarissen door erevoorzitter Jos Ramaker. Ad Snijder, 50 jaar bij de vereniging, werd toegespeeld door zijn eigen kinderen en Marcel van Balen, 25 jaar bij de vereniging, kreeg zijn speldje van zijn vrouw.

Na de show was de gezellige afterparty met DJ Jeroen, op zijn muziek is tot middernacht heerlijk gedanst.

Excelsior Unlimited