Fanfare

Fanfare Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Fanfareorkest Excelsior Dalfsen

De Fanfare bestaat uit ongeveer 35 mensen die samen leuke muziek maken, variƫrend van klassiek tot rock. Wij hebben een gezellige groep mensen die allemaal een koperblaasinstrument, slagwerk of saxofoon spelen. Het slagwerk bestaat uit percussie instrumenten zoals het drumstel, pauken en ongestemde en melodische slagwerkinstrumenten.

Wij treden zo'n 5 keer per jaar op tijdens straatoptredens en daarnaast hebben wij verschillende concerten. Dit varieert van optredens in de kerk tot een rockconcert zoals Night of the Plons.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Frank Ritsema.

De Fanfare heeft repetitie op maandagavond in De Vier Gezichten van 19.30 - 21.30 uur.

Heb je interesse?

Ben je ervaren muzikant en speel je bugel, trompet, cornet, trombone, hoorn, saxofoon, bariton, euphonium, es-bas of bes-bas? Of vind je het leuk om de fanfare te ondersteunen op percussie? Wij zijn altijd op zoek naar mensen die plezier hebben in het muziek maken. Een instrument kunnen wij je, indien voorradig, ter beschikking stellen. Je kunt bij onze fanfare komen kijken of meedoen in 2 proefrepetities.

Je kunt een aanvraag indienen via onderstaande button of contact opnemen met de contactpersoon van de Fanfare.

Na de 2 proefrepetities besluit je of je lid wordt van onze vereniging. Wij hopen natuurlijk van wel.

Aanvraag proefrepetitie

Contactpersoon

Youri Koggel

Youri Koggel

fanfare@excelsiordalfsen.nl

Optredens

De Fanfare verzorgt optredens in verschillende stijlen. Zo spelen wij regelmatig in de Rosengaerde tijdens het kerstdiner en met Koningsdag. Wij houden concerten in de kerk, geven serenades op aanvraag en doen veel in samenwerking met anderen. Bijvoorbeeld met orkesten uit de gemeente Dalfsen, zoals Polyhymnia en Crescendo-Excelsior uit Nieuwleusen en het BKH uit Beverwijk. De combinatie met rockmuzikanten en koor tijdens Night of the Plons gaan we wellicht in de toekomst op een andere manier brengen.